Sådan slettes en gemt adgangskode på Safari

Safari-browseren til OS X og iOS gemmer dine brugernavne og adgangskoder i enhedens hukommelse for at gøre det lettere at logge ind på dine forskellige online-konti. For at slette en gemt adgangskode fra Safari på en Mac skal du vælge den i menuen Indstillinger. For at slette en adgangskode fra iOS skal du rydde dine AutoFyld-data fra menuen Indstillinger.

Administration af Safari-adgangskoder i OS X

Når du logger ind på et websted for første gang i Safari på en Mac, bliver du bedt om at gemme logindataene til fremtidige sessioner. Disse brugeroplysninger gemmes separat for hvert websted i fanen Adgangskoder for Safari-indstillinger. Slet en adgangskode ved at åbne vinduet Indstillinger, vælge fanen "Adgangskoder", vælge en adgangskode og klikke på "Fjern". Alternativt kan du fjerne alle adgangskoder ved at klikke på "Fjern alle". Dine loginoplysninger slettes med det samme, og næste gang du logger ind på et websted, bliver du bedt om at gemme adgangskoden igen. Hvis du ikke vil gemme adgangskoden, skal du afvise for at gemme den, når du bliver bedt om det.

Rydning af automatisk udfyldningsdata i iOS

På iOS-enheder gemmes adgangskodeoplysninger centralt i menuen Indstillinger i stedet for programmets indstillinger. For at få vist, redigere og slette Safari-adgangskoder skal du åbne Indstillinger, trykke på "Safari" og vælge "Autofyld og adgangskoder." Tryk på "Gemte adgangskoder" og "Rediger", og vælg derefter det websted, som du vil fjerne dine loginoplysninger for. Dine brugeroplysninger ryddes straks, og du bliver bedt om at gemme dem igen, næste gang du logger ind.