Sådan fjernes en gæstebruger fra en Mac

Hvis du efterlader gæstebrugerkonti åben på din Mac-computer, når brugeren ikke længere har brug for adgang, kan det medføre fare for dine forretnings- og personlige filer. Fjern unødvendige konti ved hjælp af sektionen Brugere og grupper, der findes i Systemindstillinger. Hvis gæsten har læse- og skrivetilladelser, skal du beslutte, hvad du skal gøre med brugerens hjemmemappe - enten gemme mappen eller komprimere den til et diskbillede.

Fjernelse af gæstebrugerkontoen

1

Klik på menuen "Apple" i øverste venstre hjørne af skrivebordet, og vælg "Systemindstillinger". Klik på ikonet "Brugere og grupper" i sektionen System.

2

Klik på ikonet "Lås" i nederste højre hjørne, og indtast derefter dit administratornavn og din adgangskode, når du bliver bedt om det. Dette låser indstillingerne op, så du kan foretage ændringer.

3

Vælg kontoen "Gæstebruger" i venstre kolonne. Fjern markeringen af ​​indstillingen "Tillad gæster at logge ind på denne computer". Gæstebrugerkontoen er deaktiveret.

4

Klik på ikonet "Lås" for at forhindre andre i at ændre indstillingerne.

Fjernelse af andre brugere

1

Åbn "Systemindstillinger" fra Apple-menuen, og klik på ikonet "Brugere og grupper". Klik på ikonet "Lås", og indtast dit administratornavn og din adgangskode.

2

Klik på navnet på en bruger, du vil fjerne, i venstre kolonne. Klik på knappen "-" under kolonnen. Hvis kontoen kun er til deling, åbnes en dialogboks, der beder dig om at bekræfte, at du vil slette kontoen. Klik på "Ok."

3

Gem gæstebrugerens hjemmemappe, hvis det ønskes, ved at vælge "Gem hjemmemappen i et diskbillede". Billedet gemmes i mappen Brugere inde i undermappen Slettede brugere. Hvis du ikke vælger denne indstilling, forbliver brugerens hjemmemappe, hvor den er, i mappen Brugere. Klik på "Slet bruger."

4

Klik på ikonet "Lås" for at forhindre nogen i at ændre indstillingerne uden administrative tilladelser.